Am obținut Yellow Card în mai puțin de o lună

Numele meu este Diana și am început studiul la Middlesex University în toamna anului 2011, pe domeniul Fashion Design, Styling and Promotion. Am ajuns în Marea Britanie la începutul lunii Octombrie, puțin înainte de a începe cursurile pentru că doream să caut, împreună cu prietenul meu, o cazare privată mai ieftină decât ceea ce oferea universitatea în campusurile proprii. În primele zile am contactat vreo cinci agenții imobiliare și toate ne-au dus la 2-3 proprietăți, dar ne-am ales până la urmă o cameră dublă, între campusurile din Trent Park și Archway ale universității, astfel încât nici unul dintre noi să nu trebuiască să călătorească prea mult pe zi (facem în jur de 30 de minute cu metroul până la universitate).

După ce ne-am găsit cazare, am intrat direct în cursuri pe 10 Octombrie și ne-am „petrecut” serile decorându-ne camera cu ce ne mai trebuia – aveam un pat dublu, două birouri, un șifonier destul de încăpător și niște spații de depozitare. În plus, avem access la living, care se comun pentru noi și ceilalți doi colegi care stau în același apartament cu noi, în câte o cameră single, un englez care studiază la Imperial College un master pe IT și o portugheză, studentă la London Metropolitan, un living care urma să se transforme în curând în atelierul meu de lucru. Bucătăria a fost perfect utilată ca prietenul meu să poată găti pentru toată lumea, iar pe baia comună nu ne-am certat pentru că fiecare a avut programul său propriu și nu eram niciodată toți acasă. A fost o alegere bună și mult mai ieftină decât campus-ul, care ne-ar fi costat în jur de 500 lire pe persoană, aici am plătit, cu tot cu utilități, câte 300 lire de căciulă (foarte acceptabil pentru Londra, deși colegii plecați în alte orașe plăteau 150-250 lire pe lună).

Pe la sfârșitul lui octombrie, mi-am dat seama că uitasem să aplic pentru permisul de muncă, un lucru absolut esențial, așa că m-am grăbit să o fac cât mai curând. Am urmat indicațiile primite de la Study Abroad Advising Centre și am ales să merg personal la Home Office și să aplic pentru permisul de muncă, decât să trimit documentele prin poștă. Am sunat și mi-am făcut programare în prima zi disponibilă, pe 10 Noiembrie, și apoi m-am grăbit să pun totul în ordine în dosar așa cum primisem indicația la prezentarea Pre Departure Briefing susținută de Study Abroad Advising Centre în iulie 2011. M-am prezentat la 9.00 dimineața pe 10 Noiembrie la Home Office conform programării și am obținut permisul de muncă în aceeași zi (pe la ora 13.00 mi l-au eliberat). Am fost foarte norocoasă să ascult sfaturile primite și să aleg această modalitate pentru că alți colegi care și-au trimis actele prin poștă în Octombrie, au primit permisul de-abia prin Aprilie 2012… când eu de-abia avusesem două job-uri.

Ce poți lucra prin Marea Britanie? De toate, dar eu am ales (evident) să fiu cât mai aproape de lumea Fashion-ului și am lucrat la Zara vreo 6 luni, pe un salariu de 7.80 lire pe oră, din cei 624 lire primiți pe lună (+ bonuri, de obicei în jur de 100 lire pe lună) am reușit să îmi plătesc cazarea și tot restul cheltuielilor și să vin în țară de câte ori mi-am dorit. Vara am stat prin România o lună, în rest am ales să stau în Londra pentru că deja avem prieteni aici, job-uri și ne simțim foarte bine. Acomodarea a fist mai grea la început, dar după un an, pot să zic că mă simt ca acasă.

Recomand și altor studenți să aleagă Marea Britanie pentru că este o țară civilizată, în care te poți simți ca acasă, și în care calitatea studiilor depășește cu mult așteptările cu care pleci de acasă.

Mulțumim Dianei pentru relatarea experienței ei și te așteptăm și pe tine să aplici prin intermediul nostru. www.education-abroad.ro

Reclame

Un gând despre „Am obținut Yellow Card în mai puțin de o lună

  1. felicitari cu tot sufletul,ma incinta tinerii curajosi ,cu initiativa. Sa va fie bine si sa traiti asa cum va doriti,pt. ca meritati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s